Bibliografie

Actueel

Recente uitgaven Boekhouders van de Holocaust

Tweede herziene uitgave in druk, alleen verkrijgbaar bij lezingen en de HOVO Amsterdam cursus: De organisatie van de Holocaust in Nederland.

Ebook: een tweede herziene versie van Boekhouders van de Holocaust verscheen bij Nobel Boeken: interactief, met leesbaar notenapparaat, inhoudsopgave, literatuurlijst, personenindex en met zoekfunctie, aanpassing letters en highlight functie. 

Geschikt voor kobo en Kindle en de meeste readers. Zie op Bolcom: https://www.bol.com/nl/nl/p/boekhouders-van-de-holocaust/9300000129106256/?bltgh=kYTqk3rPqzMMWysTy7pH9Q.2_6.8.RollupItem of op Amazon: https://www.amazon.nl/Boekhouders-van-Holocaust-Rob-Bakker-ebook/dp/B0BM3KK937/ref=sr_1_fkmr0_1?crid=ITR0D5FBXJ4P&keywords=boekhouders+van+de+holocaust&qid=1684848895&sprefix=%2Caps%2C76&sr=8-1-fkmr0

Luisterboek, gesproken boek, zonder notenapparaat. zie o.a.https://www.bol.com/nl/nl/p/boekhouders-van-de-holocaust/9300000135985349/?bltgh=kYTqk3rPqzMMWysTy7pH9Q.2_6.10.ProductImage

Boekhouders van de Holocaust; Nederlandse ambtenaren en de collaboratie, Verbum Holocaust Bibliotheek

Romans

2019 – Echtgenoten, echte mannen, LetterRijn

2000  – Een Pad Voorbij, (tweede editie) Apollo Strengholt.

1984 –  De Toespraakschrijver, (The Ghostwriter) roman, Elsevier Manteau.

1982  – Een Pad voorbij, (The Road not Taken) roman, Elsevier Manteau Amsterdam en Antwerpen.

1981 – Graven, roman, Elsevier Manteau Amsterdam en Antwerpen.

Thrillers

2016 – Het Mysterie van de 100, Logikos

2015 – 4Daagsethriller, De dood wandelt mee, Logikos

1999  – FE!, (Federation Europa or F*** Europe) politieke thriller, De Boekerij.

Non-fictie

2020 – Boekhouders van de Holocaust; Nederlandse ambtenaren en de collaboratie, Verbum Holocaust Bibliotheek

1984  – Zorg jij dat ik niet meer wakker word?, Ambo, non-fictie over vrijwillige euthanasie. Kamervragen en nummer 1 op de Toptien Vrij Nederland.

Korte verhalen

2006 –  De Leeuw is los, verhaal in bundel kinderboekenweek, B for Books.

2005 –  De Toveracademie, verhaal in bundel kinderboekenweek, B for Books.

2003 –  De Concorde en de Dood, in de bundel ‘Neem me mee!’, literaire reisverhalen, B for Books.

1977/78  – Talent in de Reclame, Belevenissen van een jong talent, 100 verhalen in reclamevakblad Ariadne/Revue der Reclame.

Televisie

1984  – Hollanders, satirische serie Veronica TV.

1978  – Laden Maar, Comedyseries NCRV Televisie, 8 afleveringen plus gelijknamige strip in NCRV-gids.

Overige media-activiteiten

1978 – 1989, MAD MAGAZINE, (Amerikaans satirisch stripblad) Nederlandse editie, teksten en hoofdredactie.

1978 – 1982 Hoofdredacteur INCENTIVE, marketing vakblad.

1989 – 2003

Founder Broadcast Magazine, Nationaal Omroepcongres, Broadcast Business Club, Marconi Awards, (radio-vakprijs), Omroepman/vrouw van het Jaar.

Oprichter Stichting Nederlandse Academy Awards, Het Gouden Beeld, TV-vakprijzen i.s.m. de organisatie van de International Emmy’s, NATAS New York.

Korte verhalen

“Grand Cru” is een dialoog tussen twee heren over wijn en 1 vrouw; ook de wijn is dodelijk.

Onder Druk is een bundel korte verhalen, waarin van Rob Bakker de korte schaakthriller HET DAMEGAMBIET. Uitgeverij LetterRijn

Blind Vertrouwen is een bundel korte spannende verhalen, waarin van Rob Bakker het verhaal ‘Prooi op de Camino’, afspelend op de bedevaartroute in Noord-Spanje. Uitgever LetterRijn.

About Me

Rob Bakker is journalist, historicus en auteur van vier romans, vier thrillers en twee boeken non-fictie. (zie pagina Bibliografie). Geboren als Erfgooier in Bussum (1949) combineerde hij na het Vitus College in Bussum (HBS) en na een studie marketing, gevolgd door de School voor Journalistiek, een carrière als auteur naast een journalisteiek carrière. Als auteur debuterend in 1981 bij Elsevier Manteau. Journalistiek/zakelijk: Oprichter van Broadcast Magazine en na verkoop van zijn uitgeverij een studie Geschiedenis, UU en een master Holocaust- and Genocidestudies, UvA i.s.m. NIOD.

Naast romans en thrillers, schreef Bakker ook een comedyserie voor tv (Laden Maar) en satire voor tv en maandblad: hij was twaalf jaar lang hoofdredacteur van de Nederlandse editie van het oorspronkelijk Amerikaanse magazine MAD. 

Het laatste spraakmakende non-fictie boek is een wetenschappelijke uitgave over de Holocaust in Nederland: Boekhouders van de Holocaust, over de medewerking van de Nederlandse overheid aan de Jodenvervolging. Het is een uitwerking van zijn doctoraalscriptie uit 2011, uitgegeven in 2020 (Verbum) en een herziene editie 2023 (Nobel Boeken), met daarnaast een herzien interactief ebook en een luisterboek. 740 Pagina’s, met uitgebreide notenapparaatm personenindex, bronnenpublicatie en een gedetailleerde inhoudsopgave.

Hij werkt nu aan een novelle, getiteld ‘Letter Rijk – De Rebellie der Letteren’, over een opstand van de letters die het misbruik van taal zat zijn en zelf een boek willen schrijven. De rebellie der letters leidt tot revolutie die eindigt in een dictatuur, zoals dat gaat met revoluties. Naast novelle als boek, ook realisatie in strip en animatie voor tv, dat alles uit te brengen in het voorjaar van 2025.

Nieuwsbrief

%d bloggers liken dit: